Novi Razgovori „Čije je naše obrazovanje?“ održaće se u četvrtak, 27. oktobra sa početkom u 19č u Smederevu, Klub ATW, Kralja Petra I 21. Pozivamo vas da nam se pridružite uživo, a za sve koji nisu u mogućnosti, novi Razgovori će se emitovati i uživo putem naše FB stranice “Razgovori”.


Najveća nada svake zemlje leži u primerenom školovanju mladih (Erazmo Roterdamski).

Savremeno društvo jeste društvo znanja, mi živimo u veku naučnog i tehnološkog razvoja i upravo je obrazovanje ona društvena delatnost od koje se očekuje da bude poluga brzog i uspešnog napretka celog društva. U borbi za stvaranje generacija koje će društvu doneti novu vrednost, Srbija nikako da sistematski krene u reformu koja svoje plodove može da ubira tek sa protekom vremena i generacija koje će polako rasti i stasavati u ljude koji mogu da svojim znanjima i veštinama budu konkurentni i inovativni za svet koji je pred nama.
Đaci iz Srbije godinama ne uspevaju da se uspešno nose sa PISA testovima, plate zaposlenih u prosveti su ispod svakog dostojanstva, inflacija visokih ocena nije za sobom povukla i inflaciju stečenog znanja. Pored izostalog finansiranja u obrazovanje, još je važnije i šta se dobija od uloženog novca u obrazovanje i nauku.

Čije je naše obrazovanje, koliko na kvalitet istog mogu da utiču sami profesori, u kom pravcu može da se poboljša sistem obrazovanja , koja je uloga države, prosvetnih radnika i samih roditelja razgovaramo sa:

Srđanom Verbićem, bivšim ministrom prosvete

Andrejom Pavlobićem, prof. matematike

Natašom Obradović, prosvetni sindikat Nezavisnost