Nakon jučerašnjih naslova u Informer novinama još jednom se pljunulo u lice svim žrtvama nasilja, a prvenstveno ženama koje su bile žrtve silovatelja koji je dobio svoj medijski prostor.

Ovakva promocija nasilnika zaslužuje najoštriju osudu ne samo šire javnosti već države koja beskompromisno treba da reaguje i zabrani svako dalje pisanje i postojanje Informer novina. Ozbiljnost ovog problema ukazuje na svakodnevno nazadovanje kome najviše kumuju oni koji za svoje postupke ne odgovaraju, srazmerno šteti koje po društvo prozvode kao što to čini “Informer.”

Bez obzira na činjenicu da ovo nije prvi put da žrtve nasilja prolaze dodatne krugove pakla zbog nesavesnih novinara i novinskih kuća u čije ime ih iznova zlostavljaju, jedan mora biti presudan. Nisu Informer novine jedine koje bez imalo srama i etike brinu jedino o klikovima, a na račun žrtava, ali su sigurno prve koje treba da odgovaraju za štetu koju proizvode!

Pre nego što se u vikend jutarnjem programu na kanalu sa nacionalnom frekvencijom po ko zna koji put osvedočenom nasilniku da još medijskog prostora, pre nego što mu se umesto stručne pomoći i nadzora u institucijama predviđenim za nasilnike, ponudi mesto u rijalitiju, apelujemo na najviše državne organe da sankcionišu Informer novine. Da pokažu ozbiljnost i zaštite nas, ne samo kao žene i najčešće žrtve nasilja, već i kao društvo, koje iz dana u dan postajemo, a kao kakvo nestajemo.