Novi Razgvori „A šta ćemo sad?“ održaće se u utorak 27.septembra od 19č u prostorijama mreže za demokratki dijalog, Svetozara Markovića 27/stan 2. Pozivamo vas da nam se pridružite uživo, a za sve koji nisu u mogućnosti, novi Razgovori će se emitovati i uživo putem naše FB stranice “Razgovori”.


Srbija je već krenula da se suočava sa hladnim stanovima i kućama, a restrikcije struje tokom zime su sve izvesnije. Država će morati da obezbedi i potroši oko 1,5 milijardi evra kako bi obezbedila potrebe i potrošnju tokom zimskog perioda. Kupovina struje u toku same sezone grejanja je najskuplja mogućnost za države i svi su izgledi da to Srbiji postaje jedina opcija.

Da li je razlog samo Ukrajinska kriza ili dugogodišnje (ne)savesno rukovođenje EPS-om pa smo bez suđenja osuđeni da živimo posledice nestručnog rukovođenja? Da li je država po ugledu na većinu država u Evropi pripremila planove za uštedu struje i sadrži li plan konkretnije mere od apela da gasimo sijalice po kući? Kako će funkcionisati škole i bolnice, a kako privreda? Kako će funkcionisati život i kolika je neizvesnost u hladnim danima pred nama? U pronalaženju odgovora na ova i mnoga druga pitanja, razgovaraćemo sa:

  1. Borkom Stefanovićem, zamenikom predsednika SSP, potpredsednikom NSRS
  2. Biljanom Đorđević, članicom Malog veća NDMBGD, poslanicom NSRS
  3. Tatjanom Manojlović, potpredsednicom DS, poslanicom NSRS

Vidimo se!