Novi Razgovori „Zašto novi zakon o radu?“ održaće se u subotu 28. maja od 18č u prostorijama kluba FEFA fakulteta, Bulevar dr Zorana Đinđića 44 u Beogradu.

Poslednjih godina postali smo svedoci odsustva elementarne pravičnosti vezano za položaj radnika u Srbiji, egzistencijalne muke ugrozile su sve osnove dostojanstva i glasna tišina sa kojom ti ljudi ostaju nakon senzacionalističkih naslova u medijima su alarm za uzbunu i mobilizaciju društva da se uspostave i zažive mehanizmi koji će braniti tekovine koje nosi progresivni deo civilizacije čiji jesmo deo i gde želimo da pripadamo.

Nekada je robu bila obezbeđena hrana i smeštaj i nažalost to je danas dostignuće za veliki deo porodica koje žive od radničkih ruku. Ugovori o privremenim i povremenim poslovima, položaj osetljivih grupa, definisanje minimalne zarade samo su neke od tema koje su siva realnost velikog dela radne populacije.

O položaju radnika u Srbiji, ulozi države prilikom privlačenja stranih investicija, načinima obezbeđenja efikasne zaštite za radnike razgovaraćemo kroz priču o predlogu novog Zakona o radu koji su javnosti predstavili Udruđeni sindikati Srbije „SLOGA“ sa sjajnim gostima:

Željko Veselinović, sindikata SLOGA

Jovan Protić, MOR

Bojan Urdarević, univerzitetski profesor