Komisija sastavljena od predstavnika Mreže za demokratski dijalog, FEFA Fakulteta i Olaf Palme Centra na sastanku održanom 28. aprila 2022. godine, izabrala je od 44 prijavljena kandidata 25 polaznika prve generacije specijalističkih studija iz Pravedne tranzicije.

Polaznici će imati priliku da kroz intezivan program studija steknu osnovna znanja iz oblasti pravedne tranzicije, kao i da ECTS poene stečene po završetku studija iskoriste za svoje dalje školovanje.

U susretu prvim predavanjima koje polaznike očekuju već u vikendu koji je pred nama, Tamara Tripić ispred vodeće organizacije u realizaciji programa, Mreže za demokratski dijalog prokomentarisala je značaj programa:

“Cilj nam je da ukažemo na važnost borbe za pravednije društvo. Očekuju nas promene koje neće biti naš izbor, već nužnost, stoga je uloga koju imaju polaznici naših specijalističkih studija velika. Oni su ti koji će poneti breme onih koji utiru put novim idejama i koji će biti prepoznati kao ambasadori zdravog razuma u promenama koje su već globalno počele”