Danas je održan sastanak potpisnika Sporazuma za odgovornu Srbiju na kojem su razmotreni dalji koraci saradnje u ambijentu postizbornih dešavanja. Na sastanku, na kojem su učestvovali predstavnici svih koalicija potpisnica Sporazuma potvrđeno je jasno odsustvo legitimiteta izbornog procesa. Dogovoreno je da političke organizacije, potpisnice Sporazuma nastavljaju dalju saradnju u cilju odbrane izražene volje građana na prethodnim izborima. Dogovoreno je objedinjavanje i upoređivanje zapisnika sa biračkih mesta svih koalicija koje su učestvovale na sastanku i intenziviranje međusobne pravno tehničke saradnje u cilju mapiranja neregularnosti i nastavljanja borbe za poštovanje volje građana svim pravnim sredstvima.
S obzirom na jasnu ugroženost legitimiteta i regularnosti izbornog procesa u Srbiji, dogovoreno je i zajedničko obraćanje institucijama EU budući da su dešavanja pred i tokom izbornog dana u suprotnosti sa standardima u savremenim demokratskim državama gde mora da bude mesto i same države Srbije.
Apel za odgovornost iz kojeg je proistekao Sporazum za odgovornu Srbiju pokrenula je grupa javnih licnosti 27. januara ove godine sa ciljem objedinjavanja demokratskih snaga oko osam ključnih predizbornih i postizbornih principa, a Sporazumu su 17. februara pristupile stranke tri koalicije demokratske, gradjanske i evropske orijentacije, Moramo, Ujedinjeni za pobedu Srbije i Ajmo, ljudi

By