Mreža za Demokratski Dijalog najoštrije osuđuje napad na novinarku dnevnog lista “Danas” Snežanu Čongradin i podseća predstavnike vlasti da je ovaj nemili događaj i posledica i jasan pokazatelj da su nosioci vlasti odustali od vršenja svoje funkcije, samo jos uvek nisu od svojih privilegija.


Napadom na Snežanu ugroženo je pravo na slobodu akcije, zgažena ideja borbe protiv nasilja nad ženama, fizički obračun verifikovan kao oblik izražavanja mišljenja, a novinarstvo još jednom šutnuto “sa kapuljačom”.
Mreža za Demokratski dijalog staje uz hrabru novinarku, poziva nadležne da počnu da rade svoj posao jer je to jedan od načina da obični gradjani ne dodju u situaciju da radeći ono što je posao države, rešavaju i nagomilane probleme sa huliganskim grupama u državi.


Podsećamo da je DD Mreža podnela Zahtev Gradskoj upravi za skidanje murala još 19.11. i da je krajnje vreme da službe gradske uprave reše ove probleme koji svakodnevno ruže ulice grada i bacaju ozbiljnu ljagu na našu državu jer se promovise osuđeni ratni zločinac.

By