U vikendu za nama, održan je završni događaj za polaznike III generacije  ProgWeb-a u Tirani. U organizaciji Olof Palme Internacionalnog centra i CIS-a (the Swedish Centre Party International Foundation)  uz podršku sedam organizacija iz regiona: Fondacija Boris Divkovic (Bosna i Hercegovina), Forum lijeve inicijative (Bosna i Hercegovina), Institut za socijalnu demokratiku – Progres (Severna Makedonija), Liberalni Institut – Skoplje (Severna Makedonija), Institut za socijalne politike, i Centar modernih vestina (Srbija),  polaznici i alumnisti  imali su priliku da razmene mišljenja na temu  regionalna međupartijske i saradnje mladih na Zapadnom Balkanu.

Izvršni direktor Mreže za demokratski dijalog i član Demokratske stranke Mihailo Dimitrijević, učestvovao je na panelu “Regionalna međupartijska saradnja mladih na Zapadnom Balkanu” i tom prilikom poručio :

“Nama, mladima, ostalo je više budućnosti nego prošlosti i takav stav moramo zauzeti. Priče o prošlosti dave ideju o budućnosti.  Zato, sa manje salonske priče i više svakodnevnog društveno-političkog rada sa stanovništvom, jer naša je obaveza da se  izborimo za demokratsko društvo u kom će vlast biti smenljiva a ne oboriva, kako u Srbiji tako i u regionu.”

Na ovu temu pored Mihailo Dimitrijevića, govorili su i Teodora Dimitrovska (Severna Makedonija), Anes Hodžic (Bosna i  i Hercegovina), Marko Mihailoski (Severna Makedonija)  i Dren Kukaj.

Na događaju su učestvovali i Erion Veliaj, gradonačelnik Tirane, kao i Elisa Spiropali, Ministarka parlamentarnih poslova Albanije.

By