Da li je Srbija nakon vanrednog stanja i izbora održanih u junu postala još polarizovanije društvo? Kolika je uloga srpske opozicije u stvaranju takve atmosfere?

Da li se i vi osećate diskriminisanim i potcenjenim? Kako se nosite sa podelama na „mi“ i „vi“ koje proizvodi vlast u Srbiji? Da li vam smeta davanje prednosti ličnim političkim interesima u odnosu na interese građana? Da li se osećate kao deo pomalo „bušnog“ sistema u kome kao da neko, iz dana u dan, steže sve veći čvor oko vaših ustavom garantovanih prava i sloboda?

Pretpostavimo da postoje građani Srbije koji bi na sva ova pitanja odgovorili sa „da“. Vlast u Srbiji negirala bi njihovo postojanje, kao i samo pravo da se ovakva pitanja postavljaju. 

Da li se i vi osećate izdanim i prevarenim? Kako se nosite sa podelama i preraspodele koje sprovodi opozicija u Srbiji? Da li vam smeta davanje prednosti ličnim političkim interesima u odnosu na interese građana? Da li se osećate kao deo pomalo „trulog“ društva koga, iz dana u dan sve labavije, tek mali komad ostarelog kanapa drži u jednom komadu?

Pretpostavimo da postoje građani Srbije koji bi i na ova pitanja odgovorili sa „da“. Šta na to kaže srpska opozicija?