Da li vlast protivzakonito prisluškuje novinare u Srbiji? Da li se protivzakonito prisluškuju i prate opozicioni političari? 

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, 16. februara 2020. godine komentarisao je za Tanjug navodni autorski tekst bivšeg ministra odbrane i predsednika Demokratske Stranke (DS), Dragana Šutanovca, objavljenog u listu Nedeljnik. Ministar Vulin izneo je kritike da autor „uvek iskoristi priliku da napadne Srbiju, kada u posetu treba da stigne ruski ministar odbrane Sergej Šojgu“. Izjavu su potom preneli gotovo svi srpski mediji, a ova vest je pročitana i u Nacionalnom dnevniku Televizije Pink.

Problem sa ovom izjavom je u tome što pomenuti tekst u Nedeljniku nikad nije objavljen ni u štampanom izdanju niti na internet sajtu ovog lista, već je postojao isključivo u formi elektronske prepiske između Dragana Šutanovca i glavnog urednika Nedeljnika, Veljka Lalića. Dok je jedan deo medija ostao nem na ovu činjenicu, drugi pokušao da zataška ili spinuje aferu mogućeg protivzakonitog prisluškivanja novinara i opozicionih političara, postoji i onaj deo javnosti u Srbiji koji i dalje traži odgovor na pitanje: odakle ministru odbrane podaci koji predstavljaju privatnu prepisku između građana (novinara, političara) ove zemlje, kao i čemu takvi podaci služe?